Action Fairies

Luna Septembrie din 2019 a avut grijă de noi într-un mod excepțional, aducându-ne într-un context cât se poate de inedit. Orașul Rustavi din Georgia a fost gazda proiectului Erasmus+, Action Fairies, un proiect bine pregătit, având ca activitate finală un festival local în care am abordat tema migrației. Ca metodologie, am utilizat povestiri și basme din țările participante. Mai mult sau mai puțin tradiționale 🙂 Încă o dată, colaborarea cu țările din parteneriatul estic s-a dovedit un succes real. Avem încredere că participanții din România au preluat cât mai multe elemente din această experiență și că vor transmite mesajul unității în diversitate pe mai departe. Unul dintre produsele acestui proiect este un ghid de organizare a acțiunilor locale similare, material ce cuprinde impresiile și observațiile celor care au organizat efectiv acest festival local. Dat fiind că pentru majoritatea dintre participanți, aceasta a fost prima acțiune locală în a cărei organizare au participat în mod direct, experiența i-a inspirat într-un mod cât de poate de puternic. Unii participanți au convenit să organizaze acțiuni similare în comunitățile din care provin, sens în care ne-am gândit să le punem la dispoziție un material de suport din care să preia toate elementele de care au nevoie pentru a transpune o idee în realitate.

Participanți: Evoluția proiectului a fost una surprinzătoare, deoarece grupul nostru de tineri s-a sincronizat cu un alt schimb de tineri, reunind astfel un număr de aproape 80 de tineri. În concordanță cu subiectul proiectului, am invitat un număr considerabil de tineri care au migrat din țările de origine, astfel că participanți din țări precum Honduras, Korea de Sud sau Siria s-au alăturat unui număr de peste 20 de naționalități din Europa. Un adevărat festival al diversității a fost acest proiect!

Rezultate obținute: Întreaga echipă își va împărtăși poveștile / ideile / observațiile / constatările / ideile pe blog / web / broșură, astfel toate relatările vor fi ascultate și vor contribui la eliminarea stereotipurilor negative despre migranți. Participanții sunt așteptați să desfășoare ateliere locale (de exemplu, spectacole de basm în centrele locale de tineret), în organizațiile lor, împărtășindu-și impresiile și cunoștințele care promovează educația nonformală. Astfel, mai mulți tineri se vor familiariza cu subiectul și vor fi inspirați să își asume propriile inițiative și / sau să participe la programe educaționale europene.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+

 

Handbook on how to organise a social action