COLOURS OF YOUTH WORK

Cea mai productivă formulă de a aduce educația nonformală mai aproape de tineri constă în a-i invita în același loc pe cei care lucrează în acest domeniu. Tocmai de aceea, frumosul orășel Bardejov, situat în Estul Slovaciei, ne-a oferit prilejul participării în seminarul Colours of Youth Work. Activitatea de învățare a fost bine proiectată și livrată de echipa de facilitatori, iar componenta cu adevărat spectaculoasă a fost diversitatea participanților.  COLORS OF YOUTH WORK a reunit 21 de organizații cu experiență pentru tineret din 18 țări diferite, pentru a împărtăși practici inspiratoare în activitatea de tineret. Organizațiile și participanții parteneri au fost aleși într-un mod care să permită inspirația maximă, diversitatea și complementaritatea practicilor și a realităților comune. Activitatea a constat într-un seminar de 6 zile cu facilitare externă profesională, bazată pe cutia de instrumente a educației nonformale. Pe scurt, 21 de organizații de tineret au împărtășit exemple de bune practici, metode, abordări și propuneri de inițiative locale și internaționale, toate sub egida educației nonformale.

Participanți: 34 de lucrători de tineret dintr-un caleidoscop cultural: Armenia, Georgia, Turcia, România, Slovacia, Italia, Spania, Suedia, Lituania, Ucraina, Moldova, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia. În plus, am avut reprezentanți din Iordania și Mongolia.  Cu adevătat productivă a fost implicarea unui număr mare de lucrători de tineret din afara UE, dezvoltându-se o paletă de contacte, inițiative și proiecte noi cu acoperire geografică largă. De altfel, unele dintre principalele teme comune pentru viitoare cooperări au fost dialogul intercultural și dezvoltarea regională, subiecte cu o mare încărcătură geopolitică.

Rezultate obținute: Într-o imagine de ansamblu, acest seminar va spori calitatea și răspândirea muncii lucrătorilor de tineret și a organizațiilor partenere și va favoriza cooperarea între Uniunea Europeană și regiunile partenere vecine.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+