Stairway to Entrepreneurship

Ideea acestui proiect a luat naștere în urma analizei, împreună cu organizațiile partenere, nevoilor și problemele tinerilor legate de piața muncii și, mai precis, de antreprenoriat. Prin acest proiect, dorim nu numai să subliniem importanța simțului antreprenoriatului, ci și să promovăm antreprenoriatul social ca o modalitate alternativă de soluționare a unor probleme sociale și economice. Proiectul va fi implementat folosind metode de educație nonformală și va include sesiuni de participare, sesiuni de schimb de experiență, dezbateri, grupuri de reflecție, sesiuni de team-building, tehnologie în spațiu deschis, discuții, jocuri de rol și exerciții de simulare. Metodele de lucru vor fi variate și interactive pentru a asigura un echilibru între teorie și practică, între informație și aplicare. Zilnic ne propunem să folosim metode care ar putea ajuta la evaluarea fiecărei activități: participare, interes, nivel de așteptare și mediu psihologic, emoțional. Majoritatea atelierelor se vor baza pe o muncă de grup. Încurajăm tinerii, de fiecare dată, să se împartă în grupuri cu persoane cu care nu au mai lucrat pentru a accelera învățarea și înțelegerea culturală, dar și pentru a-și dezvolta sentimentul de toleranță și abilitățile de comunicare. De-a lungul diferitelor activități din program, tinerii vor putea explora valorile și diferențele din cadrul culturilor. Un astfel de proces va dezvolta atitudinea pozitivă față de oameni din alte țări și culturi și tinerii vor căpăta încredere de a face față diversității culturale.

Participanți: Proiectul va implica 38 de participanți (12 fiind cei cu oportunități reduse),  din Italia, Polonia, Lituania, Croația, Grecia și România.

Rezultate obținute: Participanții vor aduce cunoștințele acumulate înapoi în organizația lor, prin materiale video, prezentări, rezumate ale activităților zilnice și afișare imagini ale proiectului. Participanții vor organiza, de asemenea, ateliere și activități mici în care ar folosi metodele învățate în timpul acestui proiect și își vor împărtăși contribuțiile și ideile. Ar fi o oportunitate excelentă pentru toți partenerii să învețe ceva nou, să vină cu câteva sfaturi, metode și experiență organizațională. În același timp, organizațiile vor realiza noi parteneriate și vor câștiga noi posibilități de cooperare pentru proiectele viitoare.

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+