Citizen and Voluntary Action

De această dată, Anglia a fost gazda unui curs ce a chestionat gradul de implicare a tinerilor în activitățile educaționale. Evenimentul a beneficiat de o componență mixtă a grupului: lucrători de tineret, profesori, voluntari, specialiști în educație, lideri de tineret. O bună parte din timpul petrecut în acest program a permis participanților schimbul de practici, surprinzând o gamă foarte largă de metodologii: incluziune prin limbi străine, învățare prin joc, artă teatrală, educație online etc. Citizen and Voluntary Action a fost un curs de formare pentru 31 de lucrători de tineret din țările programului Erasmus+. Proiectul a avut ca scop evidențierea importanței și valorii voluntariatului, în special pentru tineri,  și îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor lucrătorilor de tineret din organizațiile partenere în lucrul cu voluntarii și încurajarea acestuia în continuare. Voluntariatul este un element important al cetățeniei active, prin care tinerii se pot implica în societatea lor, aducând o contribuție constructivă. În același timp, ei dobândesc noi abilități și experiențe care le vor crește ratele de angajare. În timpul cursului de formare, am folosit metode de educație nonformală, inclusiv jocuri de rol, vizite pe teren, interacțiune cu experți, ecranizare / vizionare / discuție post-film etc.

Participanți: Proiectul a fost condus de Balik Arts și organizat de un consorțiu de parteneri din Franța, Grecia, Italia, Polonia, România, Slovenia, Spania și Turcia.

Rezultate obținute: Cursul de pregătire a sprijinit dezvoltarea profesională a lucrătorilor de tineret prin creșterea competențelor, pentru a oferi servicii mai calificate tinerilor la nivel local, național sau internațional și pentru a-i instrui cu privire la importanța cetățeniei active și a voluntariatului.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+