Eco city and youth social inclusion

Luna Iulie și minunata țară numită Letonia împreună cu programul Erasmus+ pentru tineri au oferit la unison o experiență inedită pentru un grup de 30 de tineri, timp de șapte zile. Schimbul de tineri ”Eco City and Social Inclusion” a creat un spațiu propice pentru învățare, dezvoltare personală și distracție unui grup de tineri entuziaști și plini de energie.  Proiectul „Eco city and youth social inclusion” este implementat la inițiativa tinerilor, în urma activităților „All-Latvia cleaning up” și a mai multor schimburi de tineri. Scopul acestui proiect este de a încuraja dialogul social, de a lucra cu tinerii în zona factorilor de mediu, pentru o mai profundă înțelegere a schimbărilor climatice din UE. Obiectivul proiectului este de a sensibiliza tinerii cu privire la responsabilitatea comunității înconjurătoare, a mediului și a conservării resurselor naturale prin metodele „Învățați să faceți” și „Învață să fiți”, metodele de educație nonformală. Principalele subiecte ale proiectului sunt: Dialogul social în domeniul incluziunii tinerilor, munca cu tinerii și mediul. Tinerii vor învăța rolul naturii, abilitățile echipei, traiul intercultural și vor învăța să-și reprezinte țara și orașul.

Participanți: Partenerii proiectului sunt din Letonia, Italia, Bulgaria, Turcia, România, Ucraina și Polonia. În total, 35 de persoane vor participa la proiect, dintre care 28 sunt tineri din grupa de vârstă 14-17 ani. Fiecare grup va fi însoțit de un lider. Proiectul implică 14 membri cu nevoi speciale.

Rezultate obținute: În detrimentul elementelor standard, preferăm să prezentăm gândurile unui părinte cu privire la rezultatele obținute: „Am așteptat cu emoție momentul în care copiii mei să împlinească vârsta pentru a putea participa în proiectele Erasmus+. De ce cu emoție? Pentru că a sunt unul dintre beneficiari, atât ca lucrător de tineret, cât și în calitate de cadru didactic. Iată că acest moment a sosit pentru fiul meu cel mare! Mă bucur mult că a trăit prima lui experiență Erasmus+, prin participarea în acest schimb de tineri în Letonia! S-a întors acasă mult mai motivat să se implice în voluntariat, cu idei noi pentru viitoare proiecte și cu dorința de a participa în alte schimburi de tineri. Îl încurajez și îl susțin în acest demers, deoarece Programul Erasmus+ schimbă vieţi, deschide minţi.”

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+