Our Voices on The WALL!

Localitatea Lucena din Spania, situată în fascinanta regiune Andaluzia, a fost gazda unei foarte frumoase experiențe Erasmus+. Schimbul de tineret Our voices on the wall a promovat conceptul de activism social prin intermediul artei stradale, grupul de tineri fiind intens preocupat de subiect, dar cu precădere de exprimarea artistică.  Continuăm să credem că educația este principala cale de urmat pentru a avea o societate mai bună, mai stabilă și mai curată. În timpul schimbului de tineri, am pregătit participanții să învețe despre participarea activă, despre cum să-și exprime mesajul pe diferite subiecte, artă, street art / graffiti și filozofia din spatele acestora. Lucrăm în diferite moduri pentru a ne exprima semnificațiile asupra problemelor sociale și culturale. Arta de stradă și picturile graffiti au fost folosite ca instrument pentru a răspândi mesaje pașnice pe probleme sociale și culturale.

Participanți: Schimbul de tineri a reunit 30 de participanți, din șase țări diferite: Spania, Armenia, Italia, Finlanda, România, Regatul Unit al Marii Britanii.

Rezultate obținute: Dorim să prezentăm un tutorial al unei participante, fiindcă întotdeauna vocea participanților e mai presus de noi: „Așa cum fiecare experiență aduce noi cunoștințe și vine cu setul ei propriu de trăiri și emoții, și acest schimb de tineret s-a remarcat prin unicitatea întâmplărilor. Cine caută să se descopere în marile orașe uită că cele mai mărețe descoperiri încep de la lucrurile cele mai mici. În cazul de față este vorba despre un orășel cu o întindere redusă, un punct pe harta Spaniei, care a devenit locul de întâlnire pentru tineri iubitori de artă din cinci țări diferite de pe continentul european. Acest schimb de tineri a fost o experiență ca nicio alta, datorită oamenilor pe care am avut norocul să îi întâlnesc și care m-au învățat să traiesc fiecare clipă cu intensitate și să realizez că prezentul este cel mai valoros punct de referință. Oameni talentați si dedicați artei au umplut zidurile goale din autogara centrală a Lucenei, stârnind cuziozitatea localnicilor și sperând să suprindă zâmbetele turiștilor. Experiența a fost plină de momente remarcabile care vor rămâne vii printre amintiri.”

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+