Active citizenship as a way to tackle socio-environmental issues

Plymouth, UK, un oraș minunat în marginea Angliei, este locul în care echipa noastră a luat parte la un training, având o temă puțin abordată în contextul Erasmus+: protecția animalelor. Având parte de un trainer britanic cu experiență îndelungată, am experimentat o abordare modernă și occidentală de a asigura protecție reală pentru necuvântătoarele de lângă noi. În plus, experiența bogată a unora dintre participanții în acest domeniu a asigurat succesul unui proiect cu adevărat interesant! Proiectul ‘Active citizenship as a way to tackle socio-environmental issues’ a abordat necesitatea înțelegerii profunde în domeniul bunăstării și protecției animalelor, în conformitate cu Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie. Pe parcursul activităților, participanții au explorat conceptul de cetățean activ, strategia europeană pentru protecția animalelor și legislația UE.

Participanți: Proiectul a reunit un grup de lucrători de tineret din Marea Britanie, Bulgaria, Belarus, Slovacia, Republica Cehă, România și Letonia.

Rezultate obținute: Ca urmare a acestui proiect, organizațiile și-au sporit capacitatea de a promova cetățenia activă și voluntariatul într-un mod mai structurat, implicându-și grupul țintă în diverse activități locale și internaționale de abordare a problemelor socio-ambientale date de bunăstarea și protecția animalelor. Lucrătorii de tineret vor fi capabili să maximizeze oportunitățile de implicare activă a tinerilor în acest sens și să-i sprijine în moduri care li potrivesc cel mai bine.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+