Es&Tu (Me&You)

Primul nostru proiect, Me & You, a început să fie implementat încă din anul 2014, într-un loc minunat, și anume Kobuleti, în Georgia! Proiectul a abordat diverse subiecte, precum echilibrul de gen, stereotipurile de gen, discriminarea, toleranța, incluziunea socială etc. Relațiile reciproce dintre femei și bărbați, rolurile de gen și stereotipurile bazate pe ele sunt un subiect relevant și mult dezbătut de secole. Credem că toți suntem responsabili pentru valorile pe care le oferim generațiilor următoare. Reflectarea asupra propriilor noastre valori și analiza critică reprezintă un pas spre ce dorim să investim în generațiile viitoare, în Europa. Ideea acestui proiect se bazează pe o experiență de lucru îndelungată cu Metoda „Girls and boys”, folosită deseori în educația nonformală. Metoda se bazează pe sensibilizarea tinerilor cu privire la egalitatea de gen, rolurile de gen și incluziunea socială.

Mobilitatea a fost urmată de o serie de întâlniri locale, unde am implementat aceleași instrumente.

Participanți: 24 de educatori pentru tineri, lucrători de tineret, profesori, asistenți sociali, psihologi, voluntari etc., specialiști care reprezintă domenii de educație formală și nonformală, din România, Letonia, Georgia, Ungaria, Finlanda, Azerbaidjan, Ucraina și Turcia.

Rezultate obținute: Prin punerea în aplicare a acestui proiect și diseminarea Metodei „Girls and boys”, în procesele de incluziune socială pe termen lung sunt consolidate și îmbunătățite competențele de lucru ale lucrătorilor și educatorilor de tineret.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+