ToT Up We Go!

Proiectul ToT Up We Go a avut educația outdoor în centrul său. Prin acest proiect, am vrut să vizăm nucleul în ceea ce înseamnă a fi  profesionist în domeniul muncii pentru tineret, prin căutarea sinelui într-un mod mai profund. Identificăm deseori punctele forte și punctele slabe ale noastre? Avem timp să conștientizăm procesele, acțiunile și reacțiile noastre interioare? Găsim deseori o sursă interioară – puterea de a găsi capacitatea de a ne continua munca -, atunci când entuziasmul, energia și dorința de a da și de a crea este scăzută? Unde este sursa de energie pentru a lucra cu tineri și ce am dori să facem diferit în munca noastră? De aceea, am considerat că este necesar să cunoaștem și să ne cunoaștem, să identificăm punctele tari ale noastre și ale echipei în care lucrăm, ale colegilor fără de care munca noastră nu ar fi la fel de performantă. Acest proiect a fost conceput pentru a identifica și înțelege caracteristicile individuale și pentru a adapta comportamentele cu ceilalți – în cadrul unei echipe de lucru, a unei poziții de conducere, pentru a deveni lideri mai eficienți.

Participanți: Proiectul TOT – Up We Go, implementat în Letonia, a reușit să modifice percepția a 15 lucrători de tineret față de propria persoană și a adăugat un plus valoric la formarea profesională a acestora.

Rezultate obținute: Considerăm că implementarea acestui proiect și investițiile concrete în profesioniștii  care lucrează în domeniul tineretului au fost cruciale pentru creșterea calității în dezvoltarea personală și profesională a lor. Participanții la acest proiect vor putea vedea și ajuta la descoperirea potențialului, talentelor, inițiativei și responsabilității sociale a tineretului, lăsând efectul pe termen lung asupra competitivității de succes pe piața muncii, făcând, în același timp, un pas înainte spre abilitarea tinerilor la nivel local, național, internațional și global.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+