Proiectul a reunit 30 de tineri pentru a învăța principiile de bază ale jurnalismului și povestirii pentru a-și împărtăși poveștile în mass-media, contribuind, astfel, la eliminarea stereotipurilor despre portretul migrantului. Mobilitatea a avut loc la Tallinn, Estonia, în perioada 14 – 21 noiembrie 2017. Ideea a luat naștere ca urmare a cooperării partenerilor din Estonia, UK și România, în timp ce lucra la un alt proiect. În cadrul discuțiilor, am aflat că împărtășim un context comun – experiența migrației în diferite țări și suntem conștienți de dificultățile cu care se confruntă migranții. Astfel, ne-am gândit că, trecând prin această experiență noi înșine, putem ajuta alți tineri să depășească barierele cu care se confruntă, împărtășind poveștile lor individuale, ridicând stima de sine și dobândind o serie de abilități transferabile pe care le pot aplica în viața de zi cu zi, dar și pe piața muncii, crescând nivelul de angajare și includerea lor în noile societăți în care se instalează. Unul dintre obiectivele proiectului a fost promovarea posibilităților de E + în rândul grupurilor defavorizate care se confruntă cu risc ridicat de marginalizare și ridicarea nivelului lor de incluziune în programul educațional european și în comunitățile locale, promovând valorile europene, principiile democrației, solidaritatea, echitatea și acceptarea, prin crearea unui dialog intercultural și a oportunităților de cooperare pentru tineri, lucrători de tineret și parteneri, prin implicarea unor persoane cu medii diferite.
Participanți: Schimbul de tineret Tell me more a reunit 30 de tineri rezidenți din Estonia, România, Marea Britanie, Belarus, Georgia și Armenia
Rezultate obținute: Participanții au fost, în principal, reprezentanții din prima sau din a doua generație de migranți care se confruntă cu risc ridicat de marginalizare. Pentru un procent ridicat de participanți, această mobilitate a fost prima experiență educațională interculturală E+, iar pentru unii – prima experiență de plecare în străinătate. Participanții au avut șansa de a-și împărtăși poveștile și experiența lor despre migrație și opinii asupra problemelor cu care se confruntă, ceea ce i-a ajutat, de asemenea, să realizeze că nu sunt singuri în lupta lor. Participanții au dobândit cunoștințe și abilități în media / jurnalism și povestire, cunoștințe pe care vor putea să le aplice și să le împărtășeascăpe rețelele lor de socializare, în comunitățile locale, dar vor putea și să aplice în situațiile de viață de zi cu zi (prezentare / comunicare / livrare / facilitare / ascultare activă și vorbire / cooperare / abilități de limbi străine / media digitală și alte abilități), crescându-și, astfel, stima de sine.
Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi
Finanțator: Programul Erasmus+












