Strategic Human Rights Meeting Point

Demersul este inițiat de Taller d’Art, Cultura i Creació din Barcelona, o asociație activă în educația pentru drepturile omului în Spania și în Sahara, partenerii fiind din România, Portugalia, Grecia și Polonia. Fiind un parteneriat strategic cu o întindere de aproximativ doi ani, proiectul va accelera schimbul internațional de practici cu privire la educația pentru drepturile omului. Ne-am alăturat acestui demers pentru a importa metode noi și pentru a le oferi tinerilor din România o perspectivă variată relativ la drepturile omului. Fiecare organizație va propune metode și practici relevante în educația pentru drepturile omului, urmând ca toți ceilalți parteneri să testeze pe plan local modul în care funcționează aceste instrumente de lucru. Formatul proiectului este unul cât se poate de interactiv, impulsionând transferul de la nivel descriptiv la cel experimental în sesiuni cu tineri. Mixul de practici este unul inedit: metode de prevenire a violenței, programe de integrare a refugiaților pe insula Lesbos, campanii medicale în deșert, modele de stimulare a cetățeniei active prin artă, susținerea persoanelor fără adăpost. Suntem siguri că impactul proiectului va vi unul remarcabil, deși derularea acestuia cunoaște evoluția pandemiei care a cuprins întreg globul.

Participanți: Fiecare partener din proiect va lucra cu minimum 150 de tineri pe plan local, în sesiuni de pilotare și testare a metodelor propuse de ceilalți parteneri. Estimăm un număr de aproximativ 10 de lucrători de tineret din România care vor prelua cel puțin parțial practicile propuse în acest proiect.

Rezultate: Prin minimum cinci acțiuni locale în fiecare țară, fiecare partener își va îmbogăți portofoliul de metode utilizate în educația pentru drepturile omului. În plus, ne propunem să creștem vizibilitatea acestui concept în comunități de tineri care nu au intrat în contact cu metode de educație non-formală, dar nici cu noțiuni specifice drepturilor omului.

 

Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi

Finanțator: Programul Erasmus+