Proiectul și-a propus să ajute participanții din cinci țări să prevină și să combată xenofobia, rasismul și atitudinile distructive, care duc la discriminare și excludere. Subiectul principal, așa cum și numele proiectului îi zice, a fost dat de procesele de pace. Abordarea subiectului a cuprins și subiecte conexe proceselor de pace, anume prevenirea și atenuarea prejudiciilor cauzate de manifestarea prejudiciilor și stereotipurilor, managementul conflictului, incluziunea socială, toate trecute prin metode de educație nonformală. Participanții au avut parte de o experiență de învățare și dezvoltare personală intensă, iar asta putem să afirmăm prin multiplele articole scrise de aceștia pe blogul dedicat schimbului de tineri (https://ptobblog.wordpress.com/2017/03/28/once-upon-a-time/).
Participanți: Proiectul a reunit o echipă de tineri din 5 țări diferite: Estonia, Marea Britanie, Turcia, România, Finlanda.
Rezultate obținute: Participanții au dobândit noi cunoștințe și abilități în ceea ce privește procesele de pace, au acumulat experiență interculturală și și-au dezvoltat abordările și atitudinile față de subiecte sensibile, precum construirea păcii, diferențele culturale, stereotipurile etc. De asemenea, comunitățile locale vor beneficia de noile inițiative pe care participanții le vor lua după proiect, iar organizațiile de tineret vor avea activiști mai calificați și motivați, vor consolida cooperarea cu partenerii internaționali, sporind astfel dimensiunea interculturală a activităților lor.
Partener: Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi
Finanțator: Programul Erasmus+





